Kурсове и обучения, предлагани на онлайн платформа от Професионал БГ

Курсове и Обучения предлага голяма гама професионални курсове включващи курсове за мотокар, курсове за багер, курсове за автокран, курсове за кулокран, курсове за заваряване

Курс за заваряване

Свържете се с нас

Имате допълнителни въпроси или искате да се запишете?

Свържете се с нас и ние ще Ви помогнем.

Курсове за заварчици

курс за заваряване
Курсът за заварчик е абсолютно задължителен, ако Вие желаете да заварявате. Относно това как се заварява има няколко различни метода на заваряване.

 

 • Електродъгово заваряване – при електродъговото заваряване се постига като се използва машина за вдигане на напрежението на електрода за заваряване и се стопява върху другият метал
 • Плазмено заваряване – Плазменото заваряване се постига като се използва нетопящ се волфрамов електрод който е поставен на специален държач. В този държач се подава газ и при възникналата плазмена дъга се постига много висока температура от 5000 до 30,000 C.
 • Заваряване чрез триене – при процесът на заваряване чрез триене обикновено се осъществява от специализирана машина която има толкова висока сила на натиск че с малко топлина се постига нагряване на повърхността и съединението на двата метала
 • Лазерно заваряване – лазерното заваряване се използва за заваряване на определени видове метали. Определено лазерното заваряване се използва когато трябва да се обработват голям обем от материали. Получените заварки се отличават по тяхното високо качество и високата скорост на заваряване.

Разбира се  има и други видове заварявания който са строго специализирани. Обикновено при курс за заварчик ние ще ви покажем как се заварява с по-простите начини а именно с електродъговото заваряване. За останалите специалности ние нямаме материално техническата база за провеждането на специализираните курсове, но нашите преподаватели който са инженери и имат години опит в сферата могат да Ви обучат ако имате необходимите технически средства.

Категории на квалификация за обучение на заварчици

Начин на провеждане:
 1. Теоретична част
  • Дистанционна или присъствена – В теоретичната част на обучението ние ще Ви обясним как да работите с заварачните машини, начини на взаимодействие, какви грешки се допускат при използване на такива машини и как да сте безопасни на работното място.
 2. Практична част
  • На наша машина или при възложителя на тяхна машина – Ние разполагаме с заварачни уреди на която може да се научите РЕАЛНО, при курсът за заварчик е важно да се тренират поставянето на шевовете и те да са плавно поставени за осигуряване на максимална здравина.
Курсовете се провеждат групово с 4-5 човека.
 
За фирми, моля да посетите нашата страница За Фирми, там може да поискате оферта за най-добра цена.
 • Копие от диплома за завършено образование (минимум 10-ти клас)
 • Копие от шофьорска книжка (ако имате такава)
 • Медицинско удостоверение от личен лекар (да бъде записано, че може да се обучава за курс по заваряване)
 • 2 бр. снимки паспортен формат
4.7/5 - (109 {оценки})
Към началото