Kурсове и обучения, предлагани на онлайн платформа от Професионал БГ

Курсове и Обучения предлага голяма гама професионални курсове включващи курсове за мотокар, курсове за багер, курсове за автокран, курсове за кулокран, курсове за заваряване

Курс за Пътно строителни машини – ПСМ

Курс за пътно строителни машини - ПСМ

Някой от машините използвани при управлението на пътно строителни машини

Свържете се с нас

Имате допълнителни въпроси или искате да се запишете?

Свържете се с нас и ние ще Ви помогнем.

Курс за Пътно Строителни Машини – ПСМ е предвиден да Ви даде подходящото теоретично обучение  включващо здравословни и безопасни условия на труд, технически чертежи, основни термини свързани с сила, съпротивление и т.н. В практическата част от обучението Вие ще имате възможност да се качите на нашата машина и да се упражнявате докато не придобиете достатъчно добри умения.

Обучението е с одобрена програма на Министерството на образованието и съобразено с Държавните Образователни Изисквания. Завършилите успешно курса за ПСМ получават свидетелство за правоспособност който е издаден на официална бланка от Министерството на образованието и важи в други държави след превод на съответният език.

Обучението се извършва на наш полигон като преди това се преминава на теоретично обучение. То може да бъде дистанционно като ние ще Ви раздадем учебни материали и след това трябва да се явите на изпит или присъствено като отново завършва с тест.

Категории на квалификация:

 1. При придобиване на вашето свидетелство Вие имате правото да управлявате багер, булдозер, грейдер, челен товарач и валяк
Лицата който имат опит и могат да докажат, че са способни да работят с такива машини е възможно да преминат на “валидиране” на техните умения за по-бързо преминаване на курса. Хората който са завършили технически училища с изучаване на транспортна техника се обучават при преференциялни цени и условия.
Курсовете се провеждат групово с 3-4 човека.
 
За фирми, моля да посетите нашата страница За Фирми, там може да поискате оферта за най-добра оферта и цена.
Видове машини включени в курса:

Процесът на рязане или разхлабване и отстраняване на земята от първоначалното й положение, транспортирането и подобряването й като запълване или разваляне е известен като изкопни работи. За всякакъв вид почва като почва, мека скала или дори твърда скала преди подготовката на основата е необходим изкоп. Резервацията ще е необходима и за изграждането на странични канали. Изборът на подходящо оборудване ще зависи само от естеството на почвата, която ще бъде изкопана.

Това са периодични видове оборудване. Трактори, лопати, драглайни, миди черупки, булдозер, ъглови булдозери, скрепери, задни мотики, драги, рипер, моторни грейдери и др. са оборудването за изкопни работи.

Трактор:

Това оборудване е самоходна машина, която се използва главно за упражняване на мощна притегателна сила за теглене на други машини. Когато тракторът не е необходим за теглене на други машини, той може лесно да бъде превърнат в булдозер, ъглов булдозер и т.н. Тракторите се използват за селскостопански операции като окопаване, обработка, прибиране на реколта и др. Когато тракторите са оборудвани с лопати , те дори могат да се използват за минни операции.

Тракторът може да бъде монтиран на верижна или колела. При фермерски тип тракторът се поддържа на безкрайна верига от плочи и се използва за груба и неравна земя. В последния тип трактор се поддържа на колела и се използва булдозерите се класифицират както следва за или дори наземни.

Булдозер
 • Булдозерите се класифицират, както следва:

 • Булдозерът може да се управлява с кабел или хидравлично.
  В зависимост от монтажа, булдозерът може да бъде с верижен трактор планински булдозер или булдозер, монтиран на колесни трактори. Последният може да постигне по-висока скорост на движение по време на работа и може да бъде преместван върху хартиени подове, без да причинява повреда на Подовете.

 • В зависимост от естеството на острието булдозерът може да бъде булдозер с предно леене или ъглов булдозер. В първия случай острието е фиксирано перпендикулярно на посоката на движение. Предното леене 2000 I ще преместя земята в посока напред. Ъгълът 2000 ще изтласква земята от едната страна в посока напред.

Грейдер:

тя е самоходна или теглена от трактор. Състои се от ъглов нож с дължина от 3 до 4 m, поддържан върху рамка, монтирана на колела. Самоходният грейдер се разбира като автогрейдер, а грейдерът, който се тегли от трактор, се разбира като повдигащ грейдер.

Различните приставки на грейдера са: нож, булдозер, снегорин, скарификатор, асансьорна приставка и ролки. За градиране машината се движи напред и кормилното управление се управлява от колелото. Изпълнява различни операции като класиране, разпръскване, странично рязане, корониране на пътя, банкиране и смесване на материали.

Багери:

Багерът е най-използваният най-стар тип машина, използвана за движение на земята за пътни павета, като върши работата си по преместване на земята, докато основното устройство е неподвижно. Необходими са малко усилия, за да се премести мъртвото тегло на земята във вертикална равнина. Страничното движение е в хоризонталната равнина и необходимото усилие е основно ограничено до ускорение и забавяне на кофата в равнината. Обхватът на багера е ограничен до обхвата на стрелата, носеща собственото тегло. Багерите могат да се монтират на вериги, колела или камиони и могат да бъдат снабдени с кофи с подходящи размери и вместимост.

Багерите, които често се използват са от следните пет вида:

 • Задни траншейни мотики багери
 • Сгъваеми багери
 • Моторни багери с лопата
 • Драглайн багери
 • Скимерни багери.
 1. Копие от диплома за завършено образование (минимум 8-ми клас)
 2. Копие от шофьорска книжка (ако имате такава)
 3. Медицинско удостоверение от личен лекар (да бъде записано, че може да се обучава за водач на пътно строителни машини)
 4. 2 бр. снимки паспортен формат

За повече информация относно включените модули вижте страницата на МОН

4.6/5 - (104 {оценки})
Към началото