Kурсове и обучения, предлагани на онлайн платформа от Професионал БГ

Курсове и Обучения предлага голяма гама професионални курсове включващи курсове за мотокар, курсове за багер, курсове за автокран, курсове за кулокран, курсове за заваряване

Курс за Багер

Курс за багеристи, обучение за работа с ПСМ

курс за багер

Необходими документи

За курс мотокар/багер/ПСМ/заваряване

 • копие от диплома за завършено образование (минимум 8-ми клас)
 • копие от шофьорска книжка (ако имате такава)
 • медицинско удостоверение от личен лекар (да бъде записано, че може да се обучава за мотокарист/ багерист/ водач на пътно строителни машини/ заваряване)
 • 2 бр. снимки паспортен формат

Свържете се с нас

Имате допълнителни въпроси или искате да се запишете?

Свържете се с нас и ние ще Ви помогнем.

Курсистите за багеристи и фадромисти  се учат да разпознават и преценяват рисковете от работата с багер и да управляват това превозно средство по безопасен и отговорен начин. Курсистите който нямат предишен опит трябва да започнат с първа квалификационна група. Tя включва машинист на пътно строителни машини с мощност на двигателя до 150 к.с.

Багерите са включени в общата квалификация която е ПСМ (пътно строителни машини), за нея влизат няколко различни машини. Багер, Челен Товарач, Грейдер, Скрепер, Булдозер, Валяк. Ако смятате, че в бъдеще ще имате нужда от тези допълнителни квалификации най-добре е да изкарате Курса за ПСМ. Tой обхваща всички тези машини не е много по-скъп, а имате и практика с повечето изброени машини на наш полигон.
 
Категории за квалификация:
 1.  Машинист на пътно строителни машини, оборудванията и двигателите им до 150 к. с.;
 2.  Машинист на пътно строителни машини, оборудванията и двигателите им до 500 к. с.;
 3.  Машинист на пътно строителни машини, оборудванията и двигателите им за неограничена мощност;

 За придобиване на по-висока квалификация има няколко различни процедури.

 1. Курсистите които завършват първата квалификация до 150 к.с. могат да повишат тяхната категория след 8 годишен стаж на позицията машинист на пътно стройтелни машини. Те трябва да положат изпит за валидиране на техните умения.
 2. Ако обучаемите са завършили професионално-технически училища, то те придобиват категория до 500 к.с. По-високата категория придобиват след три години стаж в някоя фирма като са на позиция машинист на пътно стройтелни машини. Трябва също успешно да преминат на изпит в фирма за валидиране на техните умения.
 3. Курсистите който са придобили свидетелство за машинист на пътно строителни машини до 500 к.с., но нямат средно образование могат да придобият най-високата категория след като имат стаж от 3 години. Те пак трябва да положат изпит за валидиране на техните умения.
Начин на провеждане:
 1. Теоретична част
  • Дистанционна или присъствена – В теоретичната част на обучението ние ще Ви обясним как работят машините, начини на взаймодействане, какви грешки се допускат при управление на такава машина и как да сте безопасни на работното място.
 2. Практична част
  • На наша машина или при възложителя на тяхна машина – Ние разполагаме с машина на която може да се научите РЕАЛНО, управлението на багер е комбинация от няколко различни движения, особенно на хора който нямат опит тази комбинация отнема няколко дена практика, за да се научи.
Лицата който имат опит и могат да докажат, че са способни да работят с такава машина е възможно да преминат на “валидиране” на техните умения за по-бързо преминаване на курса. Хората който са завършили технически училища с изучаване на транспортна техника се обучават при преференциялни цени и условия.
Курсовете се провеждат групово с 3-4 човека.
 
За фирми, моля да посетите нашата страница За Фирми, там може да поискате оферта за най-добра оферта и цена.
4.6/5 - (129 {оценки})
Към началото