Курс за Багер

Курс за багеристи, обучение за работа с ПСМ

курс за багер

Необходими документи

За курс мотокар/багер/ПСМ/заваряване

 • копие от диплома за завършено образование (минимум 8-ми клас)
 • копие от шофьорска книжка (ако имате такава)
 • медицинско удостоверение от личен лекар (да бъде записано, че може да се обучава за мотокарист/ багерист/ водач на пътно строителни машини/ заваряване)
 • 2 бр. снимки паспортен формат

Свържете се с нас

Имате допълнителни въпроси или искате да се запишете?

Свържете се с нас и ние ще Ви помогнем.

Курсистите за багеристи и фадромисти  се учат да разпознават и преценяват рисковете от работата с багер и да управляват това превозно средство по безопасен и отговорен начин. Курсистите който нямат предишен опит трябва да започнат с първа квалификационна група. Tя включва машинист на пътно строителни машини с мощност на двигателя до 150 к.с.

Багерите са включени в общата квалификация която е ПСМ (пътно строителни машини), за нея влизат няколко различни машини. Багер, Челен Товарач, Грейдер, Скрепер, Булдозер, Валяк. Ако смятате, че в бъдеще ще имате нужда от тези допълнителни квалификации най-добре е да изкарате Курса за ПСМ. Tой обхваща всички тези машини не е много по-скъп, а имате и практика с повечето изброени машини на наш полигон.
 
Категории за квалификация:
 1.  Машинист на пътно строителни машини, оборудванията и двигателите им до 150 к. с.;
 2.  Машинист на пътно строителни машини, оборудванията и двигателите им до 500 к. с.;
 3.  Машинист на пътно строителни машини, оборудванията и двигателите им за неограничена мощност;

 За придобиване на по-висока квалификация има няколко различни процедури.

 1. Курсистите които завършват първата квалификация до 150 к.с. могат да повишат тяхната категория след 8 годишен стаж на позицията машинист на пътно стройтелни машини. Те трябва да положат изпит за валидиране на техните умения.
 2. Ако обучаемите са завършили професионално-технически училища, то те придобиват категория до 500 к.с. По-високата категория придобиват след три години стаж в някоя фирма като са на позиция машинист на пътно стройтелни машини. Трябва също успешно да преминат на изпит в фирма за валидиране на техните умения.
 3. Курсистите който са придобили свидетелство за машинист на пътно строителни машини до 500 к.с., но нямат средно образование могат да придобият най-високата категория след като имат стаж от 3 години. Те пак трябва да положат изпит за валидиране на техните умения.
Начин на провеждане:
 1. Теоретична част
  • Дистанционна или присъствена – В теоретичната част на обучението ние ще Ви обясним как работят машините, начини на взаймодействане, какви грешки се допускат при управление на такава машина и как да сте безопасни на работното място.
 2. Практична част
  • На наша машина или при възложителя на тяхна машина – Ние разполагаме с машина на която може да се научите РЕАЛНО, управлението на багер е комбинация от няколко различни движения, особенно на хора който нямат опит тази комбинация отнема няколко дена практика, за да се научи.
Лицата който имат опит и могат да докажат, че са способни да работят с такава машина е възможно да преминат на “валидиране” на техните умения за по-бързо преминаване на курса. Хората който са завършили технически училища с изучаване на транспортна техника се обучават при преференциялни цени и условия.
Курсовете се провеждат групово с 3-4 човека.
 
За фирми, моля да посетите нашата страница За Фирми, там може да поискате оферта за най-добра оферта и цена.
4.7/5 - (103 {оценки})
Към началото